piątek, 23 grudnia 2011

Rescued recipe


Witajcie! Wczoraj miałam przyrządzić Krem waniliowy z bananami i czekoladą. Byłam trochę zestresowana, bo robiłam pierwszy przepis z nowej książki kucharskiej, a do tego musiałam zwiększyć proporcje dwa razy, ponieważ miałam więcej gości do nakarmienia. Niestety pomieszałam proporcje : dodałam za mało laski wanilii, chyba za dużo mleka i być może za mało mąki. Nie wiem... W każdym razie krem wyszedł okropny i nie chciał gęstnieć. Załamałam się. Na szczęście pomogła mi moja cudowna koleżanka Apolina (jej blog : http://stylemecollage.blogspot.com/) wzięła sprawy w swoje ręce i przygotowałyśmy na wpół improwizowany Krem czekoladowy ze skórką pomarańczową i bitą śmietaną. Wyszedł cudownie i wszystkim smakował. :) Jeszcze raz bardzo Ci dziękuje, Apolina!
Wesołych Świąt!
Alexa


Hello! Yesterday I had cook Vanilla cream with bananas and chocolate. I was little bit nervous, because I was making first recipe from a new cookbook and for this I had to increase proportions two times. Unfortunatly I mixed proportions : I added too little vanilia, too much milk and maybe too little flour. I don't know...The cream was horrible and it didn't thicken. Fortunatly my dear friend Apolina (her blog : http://stylemecollage.blogspot.com/) took matters into her own hands and we made Chocolate cream with orange peel and whipped cream. Chocolate cream was delicious :) Once again thank you so much, Apolina!
Merry Christmas, everyone!
Alexa


2 komentarze:

  1. hahha tak było zabawnie.. ale w rezultacie wyszło naprawdę super !! :))

    OdpowiedzUsuń
  2. potwierdzam :) wyszło rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń